CEZ: România şi-a pierdut potenţialul de a exporta energie. Lipsesc investiţiile şi o strategie clară

Postat la 10 octombrie 2012 6 afişări

România şi-a pierdut potenţialul de exportator de electricitate, pentru că nu a investit în unităţi de producţie şi nu are un concept strategic, iar acum este în cădere, a declarat miercuri şeful CEZ România, Jan Veskrna.

"Sunt de opt ani aici şi încă nu am văzut un concept strategic (în sectorul energetic - n.r.). Eu cred că România este deja în cădere şi şi-a pierdut potenţialul de a fi exportatoare de energie", a afirmat Veskrna, şeful companiei deţinute de grupul ceh de utilităţi CEZ. Potrivit acestuia, multe unităţi de producţie a energiei din România au probleme cu lipsa investiţiilor, au tehnologie din anii '60, iar pentru a avea fonduri pentru investiţii ar trebui să crească preţurile reglementate. El a dat exemplul reactoarelor nucleare 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă, care trenează de mai mulţi ani. CEZ a fost una dintre companiile care au renunţat la acest proiect, la sfârşitul anului 2010.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parc eolian,
investitii,
cez,
energie,
economie
/actualitate/cez-romania-si-a-pierdut-potentialul-de-a-exporta-energie-lipsesc-investitiile-si-o-strategie-clara-10189590
10189590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.