CES 2012: Cu ochii pe ultrabook-uri şi Google TV

Postat la 08 ianuarie 2012 29 afişări

Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, cea mai mare expoziţie IT din lume, va prezenta publicului laptopuri ultrasubţiri, noi modele de smartphone-uri performante şi televizoare de lux cu ecran plat, transmite Reuters.

De o atenţie deosebită va beneficia proiectul Google TV al gigantului IT american. Prin proiectul Google TV, compania americană încearcă să monetizeze succesul sistemului de operare Android pe un o piaţă foarte diferită de cea a gadget-urilor mobile, oferind televiziune prin internet, inclusiv acces la YouTube, direct pe televizoare.

Mai multe companii, între care Samsung, LG şi Sony, au anunţat produse GTV. Platforma nu poate supravieţui, însă, fără o integrare TV reală şi va depinde de sprijinul pe care îl va primi din partea furnizorilor de servicii TV prin cablu şi satelit, scrie portalul The Verge.

Ultima serie de laptopuri subţiri şi uşoare, pe care Intel le-a numit Ultrabooks, va domina cel mai probabil un segment pe care concurează şi Toshiba, Asustek Computer şi Lenovo. Deşi majoritatea laptopurilor care vor fi prezentate vor rula Windows 7, există aşteptări ca unele companii să prezinte şi modele pentru Windows 8, sistem de operare aşteptat în circa 12 luni.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ces-2012-cu-ochii-pe-ultrabook-uri-si-google-tv-9134001
9134001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.