Centrală pentru artişti

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iunie 2019 35 afişări

Atunci când chiria devine prea mare, unde se pot duce artiştii care nu şi-o mai permit? Dacă le surâde ideea, se pot refugia la o centrală electrică dezafectată, aşa cum li se propune în estul Germaniei.

Centrală pentru artişti

Mai precis, în localitatea Luckenwalde, unde o centrală electrică pe cărbuni închisă în urmă cu treizeci de ani este transformată în centru de artă unde vor putea închiria spaţiu de ateliere şi studiouri artiştii care nu-şi mai permit s-o facă la Berlin. Vechea centrală, scrie The Guardian, a fost achiziţionată în urmă cu câţiva ani de o organizaţie artistică, Performance Electrics, care va inaugura centrul E-Werk Luckenwalde în septembrie. E-Werk va găzdui expoziţii, va oferi reşedinţe pentru artişti, precum şi spaţii de lucru pentru aceştia. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.