Cele patru motive pentru care Bill Gates este mai fericit la 63 de ani decât la 25

Autor: Mircea Nica Postat la 15 aprilie 2019 225 afişări

Cele patru motive pentru care Bill Gates este mai fericit la 63 de ani decât la 25

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a afirmat că este mai fericit la 63 de ani decât era la 25 de ani în cadrul unei sesiuni de întrebări de pe platforma Reddit.  Astfel, în cadrul „Ask Me Anything", Bill Gates a analizat subiecte precum schimbările climatice sau viitorul educaţiei. Printre altele, cofondatorul Microsoft a fost întrebat dacă este fericit şi ce anume îl face fericit.

„Da, sunt. Când aveam 30 de ani nu mă gândeam că oamenii de 60 de ani erau  foarte inteligenţi sau că se distrau foarte mult. Acum am avut o contra-revelatie. Întrebaţi-mă în 20 de ani şi vă voi spune cât de inteligenţi sunt oamenii de 80 de ani”, a spus Bill Gates.

Într-o postare recentă pe Facebook, el spunea că: „Atunci când aveam 20 şi 30 de ani, eram înnebunit după software. Nu îmi luam vacanţe sau weekend-uri libere şi nu eram interesat de însurătoare. Evident, acest lucru s-a schimbat când am cunoscut-o pe Melinda!”

Parafrazând noile revelaţii în viaţă ale lui Bill Gates, iată cum poate oricine să obţină acelaşi nivel de fericire:

1. Respectă-ţi angajamentele

Modul în care oamenii devin mai inteligenţi în timp ce îmbătrânesc nu se referă doar la creşterea cunoştinţelor intelectuale, ci şi la acumularea mai multor bogaţii. Este vorba despre alegerea intenţionată a angajamentelor şi respectarea lor, după cum a spus Gates.

2. Dezvoltă mentalitatea de a dărui

Prin fundaţia sa generoasă, Gates a realizat acest lucru pe o scară pe care majoritatea dintre noi nu o poate înţelege. În 2006, prietenul său apropiat Warren Buffett, acum cel de-al treilea cel mai bogat om de pe planetă, a dăruit 31 de miliarde de dolari din averea sa pentru finanţarea activităţii Fundaţiei Gates în combaterea bolilor infecţioase şi reformarea educaţiei.

3. Tratează-ţi corpul ca pe un templu sacru

Gates a spus că mişcarea duce la fericire. S-a demonstrat că exerciţiile fizice îmbunătăţesc starea de spirit şi scad senzaţia de depresie, anxietate şi stres.

4. Pune familia pe primul loc.  

După cum a sugerat, priorităţile lui Gates s-au schimbat pentru a se concentra mai mult pe viaţa de familie şi sentimentul special de a-şi vedea copiii excelând în viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bill gates,
fericire,
motive,
refuz,
microsoft,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.