Ministrul Finanţelor Publice: „Suntem o ţară sigură pentru investitori”

Postat la 14 aprilie 2019 57 afişări

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici a avut sâmbătă întrevederi cu reprezentanţii agenţiilor de rating: S&P, Moody's si Fitch, ocazie cu care oficialul a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu statele din UE

Ministrul Finanţelor Publice: „Suntem o ţară sigură pentru investitori”

Tot sâmbătă, în marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului a cuprins şi întâlnirea cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional. Agenda discuţiilor a cuprins cadrul macroeconomic al României, ministrul Finanţelor dând asigurări că ţara noastră îşi va respecta angajamentele asumate cu instituţiile financiare internaţionale de a menţine deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 vor asigura atât pentru acest an, cât şi în viitor, o creştere economică sustenabilă.

„Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă.”

Eugen Teodorovici a condus, la Washington, delegaţia Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar şi Financiar Internaţional (IMFC) dedicată guvernanţei şi resurselor Fondului Monetar Internaţional. Ministrul a reprezentat Preşedinţia română a Consiliului UE la reuniunea de la Washington a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.