Cele mai scumpe 5 sticle de vin din lume

Autor: Roxana Cristea Postat la 28 octombrie 2010 97 afişări

Pentru o persoana care colectioneaza bijuterii cea mai buna alegere ar fi un model de la Cartier sau Tiffany, pentru un colectionar de masini cea mai mare realizare este sa-si achizitioneze un Ferrari Enzo sau un Bugatti Veyron, insa visul unui iubitor de vinuri este sa deguste unul din cele mai scumpe vinuri din lume.

Printre cele mai scumpe vinuri din lume se gaseste o sticla de Chateau Lafite 1787, care este considerata a fi cea mai scumpa din lume. Aceasta a fost achizitionata pentru colectia Forbes in anul 1985 pentru suma de 160.000 de dolari.

Si vinul Chateau Mouton Rothschild 1945 este considerat a fi unul din cele mai bune vinuri din lume. A fost vandut pentru suma de 114.614 dolari in anul 1997.Chateau d Yquem ocupa locul trei in topul celor mai scumpe sticle de vin vandute vreodata. Aceasta a fost cumparata in anul 1986 pentru suma de 56.588 de dolari si are inscriptionate initialele lui Thomas Jefferson.

Nu se compara nimic cu faptul ca stii ca in locuinta ta exista o varietate din cele mai fine si bune vinuri din lume, potrivit winexpert.com. In plus, adevaratii iubitori de vinuri isi cumpara si frigidere speciale pentru a depozita pretioasele sticle. Spre exemplu, anul trecut in Romania, primul loc in topul celor mai scumpe electrocasnice vandute era ocupat de un frigider marca Miele care avea un compartiment special pentru vinuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
sticle,
vin,
/actualitate/cele-mai-scumpe-5-sticle-de-vin-din-lume-7600336
7600336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.