Cele mai recente scăderi ale acţiunilor tech din SUA distrug speranţele conform cărora selloff-ul a ajuns la final: Nasdaq, cu 30% sub maximul atins anul trecut

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 mai 2022 40 afişări

Cele mai recente scăderi ale acţiunilor tech din SUA distrug speranţele conform cărora selloff-ul a ajuns la final: Nasdaq, cu 30% sub maximul atins anul trecut

Acţiunile giganţilor tech din Statele Unite au coborât din nou marţi, alături de speranţele investitorilor potrivit cărora selloff-ul de anul acesta a ajuns la epuizare, scrie Bloomberg.

Alphabet, compania-mamă a Google, a scăzut ieri cu 5%, după ce compania de social media Snap şi-a redus estimările pe care le lansase cu numai o lună în urmă, citând în acest sens deteriorarea condiţiilor macroeconomice şi temerile privind divizia online de publicitate.

Marţi, acţiunile Snap s-au prăbuşit cu 43%.

Agitaţia le reaminteşte investitorilor de cele mai rele zile ale pandemiei, Alphabet atingând minimul ultimelor 52 de săptămâni pe fondul celui mai accentuat declin din octombrie 2020. Între timp, Amazon.com a înregistrat o scădere de 3,2%. Astfel, capitalizarea gigantului din e-commerce a scăzut sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din aprilie 2020.

„Devine clar că majoritatea companiilor nu vor putea evita tulburătorul fundal macro”, spune Edward Moya, analist în cadrul furnizorului de date şi servicii financiare Oanda.

Nasdaq 100, indicele marilor companii tech, a scăzut cu aproape 30% de la maximul de anul trecut, în condiţiile în care Rezerva Federală îşi continuă campania agresivă de majorare a ratelor dobânzilor. Declinul a readus indicatorii P/E (price-to-earnings) aproape de media pe termen lung, determinându-i pe analişti să creadă că selloff-ul se apropie de final.

Meta Platforms (Facebook) a afişat ieri un minus de 7,6%, scăzând aşadar cu peste 50% de la recordul stabilit în luna septembrie a anului trecut. Compania a fost puternic afectată de încetinirea numărului de utilizatori ai reţelei de socializare.

Investitorii americani se pregătesc acum de o nouă serie de volatilitate, aşteptând astăzi rezultatele financiare ale producătorului de cipuri Nvidia şi cea mai recentă minută a Rezervei Federale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.