Cele mai puternice 100 de femei din business: Monalisa Ungureanu, CEO { Origin România }

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 08 mai 2019 1021 afişări

„Învăţarea continuă, planificarea, implicarea, puterea exemplului şi importanţa echipei sunt principalele reguli după care eu m-am ghidat în carieră.”

Cele mai puternice 100 de femei din business: Monalisa Ungureanu, CEO { Origin România }

•   Este, din mai 2018,  CEO al Origin România, care a preluat în 2015 distribuitorii de îngrăşăminte, produse fitosanitare şi seminţe Redoxim Timişoara, deţinut anterior de şase acţionari români, şi Comfert Bacău, afacere fondată de familia Grigoriu. Împreună, Redoxim şi Comfert au peste 450 de angajaţi. Anterior acestui rol, a fost CFO al subsidiarei locale a grupului irlandez din agricultură Origin.

•   A lucrat timp de nouă ani ca CFO (director financiar) în cadrul grupului companiei lider pe piaţa de mezeluri Cris-Tim.

•   În 2010 a preluat funcţia de CFO pentru compania de servicii medicale MedLife.

•   Consideră că pentru a reuşi în mediul de afaceri din România este nevoie de curaj şi adaptabilitate din partea antreprenorilor, deoarece mediul de afaceri din România nu este prietenos, prin prisma schimbărilor frecvente şi a lipsei de predictibilitate.

•   Sfatul Monalisei Ungureanu pentru cineva care îşi începe cariera în domeniul agriculturii este să-şi propună să fie cel mai bun, dar nu să nu se grăbească să ajungă peste noapte acolo, să se apropie de mentori şi să aplice principiul „think outside the box”.

Cifră de afaceri (la nivel de grup, pentru anul financiar 1 august 2016 – 31 iulie 2017): 1,6 mld. euro

Număr de angajaţi: 2.400

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.