Cele mai bune companii aeriene din 2023, în opinia pasagerilor

Autor: Daniel Belu Postat la 26 iunie 2023 75 afişări

Cele mai bune companii aeriene din 2023, în opinia pasagerilor

Singapore Airlines a detronat rivala Qatar Airways şi a devenit cea mai bună companie aeriană din lume în 2023, potrivit unui sondaj anual realizat în rândul pasagerilor, conform Bloomberg.

Transportatorul din Orientul Mijlociu a coborât pe locul al doilea, iar All Nippon Airways din Japonia, Emirates şi Japan Airlines au completat primele cinci locuri, în cadrul Skytrax World Airline Awards 2023.

Cu toate acestea, Qatar a avut un as în mânecă. Acesta a dominat categoriile pentru cele mai bune oferte la clasa business.

În domeniul economic, AirAsia a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost din lume, în timp ce Scoot a fost desemnată cel mai bun transportator low-cost pe distanţe lungi.

"Acest premiu este o dovadă a spiritului oamenilor noştri, care au muncit neobosit şi au făcut multe sacrificii pentru a se asigura că SIA este pregătită pentru redresarea transportului aerian", a declarat Goh Choon Phong, directorul general al Singapore Airlines. "Acest lucru ne-a permis să ieşim mai puternici şi mai în formă din pandemie ca o companie aeriană internaţională de top."

Cea mai bine clasată companie aeriană nord-americană a fost Delta, care s-a clasat pe locul 20, în creştere cu patru locuri faţă de anul trecut. Transportatorii europeni s-au descurcat ceva mai bine, Turkish Airlines ocupând locul şase, iar Air France locul şapte. Premiul pentru cel mai bun echipaj de cabină a revenit companiei Garuda Indonesia, în timp ce premiul pentru cea mai curată companie aeriană a fost acordat companiei ANA.

Premiile World Airline Awards au fost stabilite în urma unui sondaj online realizat în rândul clienţilor, care a cuprins pasageri din peste 100 de ţări. Acesta s-a desfăşurat din septembrie 2022 până în mai 2023, iar peste 325 de companii aeriene au figurat în rezultatele finale.

Acestea sunt primele 20 de companii aeriene în 2023:

    1.Singapore Airlines

    2.Qatar Airways

    3.All Nippon Airways (ANA)

    4.Emirates

    5.Japan Airlines

    6.Turkish Airlines

    7.Air France

    8.Cathay Pacific Airways

    9.Eva Air

    10.Korean Air

    11.Hainan Airlines

    12.Swiss International Air Lines

    13.Etihad Airways

    14.Iberia

    15.Fiji Airways

    16.Vistara

    17.Qantas Airways

    18.British Airways

    19.Air New Zealand

    20.Delta Air Lines

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.