Cel puţin 21 de morţi şi sute de răniţi în urma cutremurului de 6,8 grade din Turcia

Postat la 25 ianuarie 2020 334 afişări

Cel puţin 21 oameni au murit şi peste 1000 au fost răniţi după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, potrivit autorităţilor, relatează agenţia turcă de ştiri Anadolu.

Cel puţin 21 de morţi şi sute de răniţi în urma cutremurului de 6,8 grade din Turcia

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat actualizarea morţilor, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, iar numărul morţilor ar putea creşte, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniţii au fost transferaţi la spitale şi au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectaţi.

Cinci clădiri din Sivrice şi 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului şi Urbanizării, Murat Kurum.

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 şi 5,4 grade, care au fost resimţite în urma cutremurului.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
cutremur,
bilanţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.