Încă un caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Autor: Andrei Vacaru Postat la 24 ianuarie 2020 111 afişări

Încă un caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Autorităţile americane au identificat vineri al doilea caz de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Infecţia a fost confirmată la o pacientă în jurul vârstei de 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Ea a fost internată în spital şi se află în stare stabilă, au informat oficialii din domeniul sănătăţii din Illinois.

„Întelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus şi cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a declarat dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Anunţul vine în contextul în care Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetăţenii americani să nu călătorească în provincia Hubei din China, iar autorităţile chineze au anunţat că numărul persoanelor care au murit din cauza noului tip de coronavirus a crescut la 26.

Primul caz de coronavirus provenind din oraşul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marţi în statul Washington.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.