OMS recomandă ţărilor să se pregătească pentru răspândirea noului coronavirus

Autor: Andrei Vacaru Postat la 24 ianuarie 2020 211 afişări

OMS recomandă ţărilor să se pregătească pentru răspândirea noului coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus şi să ia măsuri de prevenţie cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de TASS.

„Ne aşteptăm ca o creştere a numărului de cazuri să apară în orice ţară. Astfel, toate ţările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie şi prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informaţiile pe care le au”, se arată în mesaj.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii mai face apel la comunitatea internaţională să dea dovadă de solidaritate şi să coopereze cu celelalte ţări „pentru identificarea sursei acestui nou virus (...) şi pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

OMS a anunţat joi că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
virus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.