Cel mai puternic om din Statele Unite de care nu ai auzit niciodată

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 septembrie 2017 12435 afişări

Cel mai puternic om din Statele Unite de care nu ai auzit niciodată

Michael Larson e unul dintre cei mai puternici bărbaţi din Statele Unite, dar sunt şanse mari să nu fi auzit niciodată de el.

Larson este CEO al Bill and Melinda Gates Investments (BMGI), fiind astfel responsabil de mare parte din averea lui Bill Gates. BMGI se ocupă şi de Cascade Investment, fondul prin care Gates face majoritatea investiţiilor.

Bill Gates l-a angajat pe Larson în urmă cu 22 de ani pentru a se ocupa de averea sa, la acea vreme estimată la 5 miliarde de dolari. Averea fondatorului Microsoft a crescut însă până la aproape 80 de miliarde de dolari, iar unul dintre cei care poartă meritele este chiar Larson, care a ştiut să diversifice portofoliul de acţiuni.

Având sediul în Kirkland, Washington, Cascade Investment nu are o prezenţă semnificativă în presă. Reprezentanţii evită, în general, să discute investiţiile făcute. Cu toate acestea, se cunoaşte faptul că familia Gates deţine un număr important de acţiuni la Canadian National Railway, Republic Services, Ecolab, Femsa şi Deere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.