Cel mai nou produs de la ministerul de Finanţe: Ce este planul paneuropean de pensii

Postat la 13 februarie 2019 123 afişări

Instituţiile Uniunii Europene (UE) au convenit asupra unor noi norme, care le vor permite cetăţenilor să economisească mai uşor pentru pensie, respectiv produsul paneuropean de pensii, potrivit unui comunicat trimis de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Cel mai nou produs de la ministerul de Finanţe: Ce este planul paneuropean de pensii

„Reprezentanţii permanenţi la UE ai statelor membre au aprobat, miercuri, acordul obţinut la 13 decembrie între preşedinţie şi Parlamentul European referitor la propunerea privind «produsul paneuropean de pensii (PEPP)», care reprezintă o nouă categorie de plan de pensii personale. Proiectul de regulament are ca scop oferirea unei game mai mari de opţiuni pentru persoanele care vor să economisească pentru pensie şi, în acelaşi timp, stimularea pieţei pensiilor personale”, scrie în comunicatul de presă al MFP.

 

Conform aprecierilor Comisiei, numai 27% din europenii între 25 şi 59 de ani s-au înscris într-un produs de pensii.

 

„Îmbătrânirea populaţiei în Europa creează noi provocări. Una dintre acestea este cum putem să ne asigurăm că cetăţenii economisesc o sumă suficientă pentru a putea trăi decent la pensie. Produsele paneuropene de pensii vor crea o nouă posibilitate pentru a economisi pe termen lung, utilizând pieţele de capital şi atenuând astfel presiunea asupra finanţării publice. Aceste produse vor avea şi avantajul major că vor cumula toate sumele economisite în Europa, indiferent de ţară, în cadrul unui singur plan de pensii personale”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice din România.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
plan,
ministerul de finante,
mfp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.