Bugetul Ministerului Educaţiei, adoptat de Parlament. Cu 46,73% mai mare faţă de 2018

Postat la 12 februarie 2019 39 afişări

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creştere cu 46,73% faţă de 2018. În timpul dezbaterilor deputatul Raluca Turcan l-a acuzat pe Liviu Dragnea că i-a plagiat un amendament.

Bugetul Ministerului Educaţiei, adoptat de Parlament. Cu 46,73% mai mare faţă de 2018

Parlamentarii au dat raport favorabil pe bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, 20 de voturi fiind favorabile, 14 împotrivă şi patru abţineri.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, în cadrul dezbaterilor pe raport, că în buget sunt cuprinse construirea de grupuri sanitare pentru cele 1 489 de şcoli.

„O creştere importantă, dar nu este importantă suma aceata, ci, sperăm noi, să fie importante efectele pe care bugetul trebuie să le producă în sistemul de învătământ. Bugetul nostru cuprinde câteva proiecte importante pentru şcoala româneasă. În primul rând, cuprinde sumele necesare în aşa fel încât cele 1489 de şcoli care au încă în curte să aibă grupuri sanitare normale şi fireşti pentrusecolul XXI în care trăim. Ca urmare a acestui proiect, sunt destinaţi bani impornaţi - 65 milioane de lei, prin care putem să rezolvăm această problemă importantă”, s spus ministru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
educatie,
minister,
crestere,
adoptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.