Cel mai mare producător de petrol din Rusia a pierdut trei miliarde de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 octombrie 2014 56 afişări

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, a raportat un profit net de 23 milioane de dolari (1 miliard de ruble) pentru trimestrul trei. În trimestrul doi, Rosneft raportase un profit de 3 miliarde de dolari (172 miliarde de ruble).

Cel mai mare producător de petrol din Rusia a pierdut trei miliarde de dolari

Astfel, sancţiunile internaţionale şi deprecierea rublei au "şters" profitul companiei conduse de Igor Sechin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Rosneft a solicitat recent un ajutor de 2 trilioane de ruble din partea statului, pentru a putea menţine activitatea pe durata anului în curs. Ministrul rus de finanţe, Anton Siluanov, a declarat săptămâna trecută că o astfel de cerere este imposibil de onorat fără a pune o presiune uriaşă asupra populaţiei.

Problemele Rosneft arată cât de afectată este economia rusă de deprecierea rublei, fapt datorat în mare măsură sancţiunilor impuse ca urmare a crizei din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-producator-de-petrol-din-rusia-a-pierdut-trei-miliarde-de-dolari-13479315
13479315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.