Guvernul a distribuit deja 2,6 milioane tichete în care anunţă beneficiarii că vor primi ajutoare alimentare

Autor: Departamentul Social Postat la 29 octombrie 2014 46 afişări

Guvernul a distribuit deja, prin poştă, 2,6 milioane tichete pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate, tichete care pot fi folosite după 16 noiembrie, data celui de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a arătat că alimentele sunt distribuite printr-un program european care se adresează tuturor statelor membre UE, Guvernul asigurând doar cofinanţarea.

În urmă cu o săptămână, membrii Guvernului au anunţat că alimentele UE pentru persoane defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe baza unui cupon care va fi trimis prin Poştă încă din 22 octombrie, beneficiaii fiind astfel înştiinţaţi din timp că vor primi ajutoare.

Cuponul reprezintă o noutate introdusă în acest an.

Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinrea familiei, numărul total al beneficiarilor fiind astfel mai mare cu 700.000 persoane faţă de anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
ALIMENTE,
/actualitate/guvernul-a-distribuit-deja-2-6-milioane-tichete-in-care-anunta-beneficiarii-ca-vor-primi-ajutoare-alimentare-13477332
13477332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.