`Cel mai bun job', care oferă un salariu anual de 108.000 de dolari şi are un număr mare de poziţii vacante

Autor: Ioana Matei Postat la 23 septembrie 2019 436 afişări

`Cel mai bun job', care oferă un salariu anual de 108.000 de dolari şi are un număr mare de poziţii vacante

Majoritatea oamenilor vor să găsească un loc de muncă prin care să câştige mai mulţi bani, dar îşi doresc şi să fie fericiţi.

Cum poţi să le ai pe amândouă? Există un job care să îţi ofere un salariu anual de şase cifre, o satisfacţie mare la locul de muncă şi are destule posturi vacante pentru ca acest vis să se transforme într-o posibilitate reală?

Potrivit marketwatch.com, nu a existat niciodată o perioadă mai bună de la Marea Recesiune încoace de a începe căutările unui astfel de job. Economia Statelor Unite încetineşte şi 130.000 de noi locuri de muncă au fost adăugate acesteia în august, potrivit raportărilor autorităţilor americane.

Companiile sunt mereu dornice să îşi îmbunătăţească eficienţa şi să înveţe mai mult despre clienţii lor, prin urmare, postul de data scientists (specialist în interpretarea datelor) este la mare cerere. Acest post se află pe locul I în clasamentul platformei de resurse umane Glasdoor care se referă la cele mai bune 50 de locuri de muncă din America, pentru al patrulea an la rând. Salariul mediu este de 108.000 de dolari anual. Acest post este urmat în clasament de managerii din domeniul asistenţei medicale (83.000 de dolari) şi managerii de marketing (82.000 de dolari), terapeuţi ocupaţionali (74.000 de dolari) şi manageri de produs (115.000 de dolari).

Clasamentul Glasdoor a fost realizat luând în calcul factori precum: potenţialul de câştig, ratingul general de satisfacţie la locul de muncă şi numărul de locuri de muncă vacante. Pentru ca un job să fie luat în calcul,  utilizatorii platformei trebuie să posteze un număr de cel puţin 100 de raportări salariale şi cel puţin 100 de recenzii referitoare la satisfacţia la locul de muncă. Job-urile de internship şi cele de nivelul C au fost excluse din acest studiu.

Specialiştii în interpretarea datelor au însă parte de competiţie: un raport separat, realizat de US News & World Report îi listează pe dezvoltatorii software pe primul loc când vine vorba despre cele mai bune slujbe. Această poziţie oferă un orar flexibil, oportunitatea de a lucra în regim remote, în timp ce indivizii pot investi atât în dezvoltarea lor personală, dar şi profesională.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.