Atacurile cu drone din Arabia Saudită ar putea precede un război cibernetic la nivel larg

Postat la 23 septembrie 2019 62 afişări

Atacurile cu drone din Arabia Saudită ar putea precede un război cibernetic la nivel larg

Recentele atacuri cu drone asupra companiei Saudi Aramco, care au afectat cel mai mare producător petrolier din lume şi au întârziat producţia de petrol – dând peste cap pieţele de gaz şi petrol – şi pentru care oficialii saudiţi îi acuză pe iranieni, ar putea fi continuarea unui război cibernetic total între două ţări, care este de mult pe punctul de a începe, potrivit CNBC.

În timp ce saudiţii îi acuză pe iranieni, Iranul acuză rebelii Yemeni.

În ultimii ani, Iran a lansat mai mulţi viruşi computerizaţi de distrugere împotriva Arabiei Saudite. Industria de petrol şi gaze a Regatului arab un a reuşit să ţină pasul în ceea ce priveşte apărarea sistemelor, avertizează experţi citaţi de CNBC.

Astfel, investitorii ar trebui să se aştepte pe termen lung la situaţii de spionaj cibernetic şi situaţii de activităţi maliţioase, precum potenţialul atacurilor distructive care afectează companii din regiune, precum Aramco.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arabia saudita,
atacuri,
drone,
razboi cibernetic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.