Cel mai bogat indian se ridică din cenuşă după ce compania sa a bifat o creştere de 130% şi a aproape a şters lovitura de peste 100 de miliarde de dolari primită la început de 2023 din partea rechinilor bursieri

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 04 mai 2023 32510 afişări

Cel mai bogat indian se ridică din cenuşă după ce compania sa a bifat o creştere de 130% şi a aproape a  şters lovitura de peste 100 de miliarde de dolari primită la început de 2023 din partea rechinilor bursieri

Cele mai recente rezultate ale Adani Enterprises, compania flagship deţinută de cel mai bogat indian din lume, Gautam Adani a bifat o creştere a profitului trimestrial de 138%, care a atenuat pierderea de 100 de miliarde de dolari provocată de acuzaţiile de fraudă ale rechinului bursier Hidenburg Research la începutul acestui an, scrie Bloomberg.

Compania cu sediul în Ahmedabad, Gujarat, a înregistrat un venit net de 7,22 miliarde de rupii (88,2 milioane de dolari) pentru trimestrul încheiat la 31 martie, faţă de 37 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile au crescut cu 26% , în timp ce costurile totale au urcat cu 22%, se arată în raport. Acţiunile companiei au urcat cu 5,1% după anunţarea rezultatelor.

Câştigurile impresionante pot susţine planurile de creştere şi atragere de capital ale companiei, care gestionează mai multe businessuri de la aeroporturi, la centre de date şi infrastructură rutieră şi digitală.

De asemenea, este un semnal că acum conglomeratul se concentrează pe consolidarea operaţiunilor sale, după ce la început de 2023 acuzaţiile Hidenburg Research au şters 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei.

Adani Group a negat la acea vreme acuzaţiile de fraudă corporatistă aduse de rechinul bursier.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.