Cea mai nouă lege promulgată de preşedintele Iohannis

Postat la 12 iulie 2017 213 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi o lege care modifică regimul deşeurilor, prin care se introduce obligativitatea colectării separate a unor categorii de deşeuri pentru producători.

Cea mai nouă lege promulgată de preşedintele Iohannis

Camera Deputaţilor a adoptat pe 13 iunie OUG nr. 68/2016 pentru modificarea legii privind regimul deşeurilor, prin care se introduce obligativitatea colectării separate a unor categorii de deşeuri .

"Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.211/2011, în vederea transpunerii corecte şi complete a Directivei 2008/98/CE, alături de eliminarea obligativităţii existenţei Planurilor Regionale de Gestionare a Deşeurilor, întrucât structurile cărora li se adresează nu mai există (cele 8 regiuni de dezvoltare). Acesta dă posibilitatea aplicării principiului «plăteşte pentru cât arunci» de către autorităţile publice locale şi introduce obligaţii etapizate privind nivelul de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială, inclusiv operaţiuni de valorificare materială, inclusiv operaţiuni de umplere, rambleiere care utilizează deşeuri pentru a înlocui alte materiale, ale persoanelor juridice pe numele cărora sunt emise autorizaţiile de construcţie/demolări", potrivit raportului întocmit de Comisia de mediu şi adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.