Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au

Autor: Simona TUDORACHE Postat la 14 iunie 2016 1288 afişări

Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au

Popular, se numeşte gaura în inimă şi este o malformaţie cardiacă cu care putem trăi, dar de existenţa căreia să nu ştim nimic. Medicul Chivu Gheorghe Claudiu spune pentru Gândul cum o putem detecta încă de la vârste fragede.

Sunt câteva simptome care ar trebui să-i dea unui părinte de gândit: un copil care nu ia în greutate, respiră accelerat, se învineţeste rapid la nivelul buzelor sau feţei la cel mai mic efort – chiar şi cel de plâns- poate fi suspicionat de o malformaţie cardiacă. Medicul pediatru va percepe cu stetoscopul o funcţionare anormală a inimii şi vă va  îndruma către un medic cardiolog pediatru. Ecografia inimii s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă şi sunt peste 90% şanse să se stabilească un diagnostic precis prin această investigaţie. Suspiciunea unei malformatii cardiace impune îndrumarea copilului către un centru de tratament al bolilor cardiace”, spune medicul primar în chirurgie cardiovasculară Chivu Gheorghe Claudiu pentru Gândul.

Află aici care este Cea mai frecventă malformaţie cardiacă pe care mulţi oameni nu ştiu că o au

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inima,
copil,
viata,
impunere,
cazuri,
refuz,
asociere,
functie
/actualitate/cea-mai-frecventa-malformatie-cardiaca-pe-care-multi-oameni-nu-stiu-ca-o-au-15483183
15483183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.