Ce studii are, de fapt, Nicuşor Dan, candidatul PNL la primăria Bucureşti. Puţini ştiu că a studiat în străinătate

Postat la 03 martie 2020 51089 afişări

Ce studii are, de fapt, Nicuşor Dan, candidatul PNL la primăria Bucureşti. Puţini ştiu că a studiat în străinătate

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei, are un doctorat în matematică susţinut la Universitatea Paris XIII. În 1998, când a încheiat doctoratul în Franţa, Nicuşor Dan avea 29 de ani, dintre care şase ani îi petrecuse în Franţa.

Nicuşor Dan, candidatul la Primăria Capitalei învins de Gabriela Firea în urmă cu patru ani, are un CV impresionant la capitolul „studii”. Nicuşor Dan ste matematician, absolvent al unui masterat şi al unui doctorat la Paris.

Nicuşor Dan, olimpic de aur la matematică

Când era elev, la liceu, Nicuşor Dan a câştigat doi ani la rând medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematica., în 1987 şi 1988.

După Revoluţie, Nicusor Dan a ajuns student la cea mai buna universitate din Franţa, Ecole Normale Superieure de Paris (1992-1995). A luat doctoratul în matematica la Universitatea Paris XIII (1998). Nicusor Dan s-a întors în Romania în 1998, de la un salariu de 2000 de dolari la un salariu de doar 60 de dolari!

Recunoaşte chiar el, ani mai târziu, că decizia lui de a se întoarce în ţară a fost influenţată şi de adaptarea dificilă la mentalitatea occidentală. “Nu am suportat diferenţa culturală. Mai precis, diferenţa de transcendenţă dintre cele două culturi, care îmi crea o stare de iritare permanentă. O limbă transmite o mentalitate şi mentalitatea occidentală îmi transmitea, minut cu minut: suntem – şi tu eşti – ceea ce facem, şi nimic mai mult. Or, eu ştiam că sunt, şi semenii mei români văd în mine, mult mai mult decât ce reuşesc să fac”, povesteşte Nicuşor Dan într-o carte de interviuri.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
nicusor dan,
candidat,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.