Refugiu pe valuri

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 iunie 2020 127 afişări

Casa de la ţară sau insula proprie sunt bune când vrei să te izolezi, dar ce faci dacă te plictiseşti acolo şi nu poţi călători ca de obicei? Te muţi pe superiaht, care, şi el, se adaptează ca să-i ajute pe proprietari să se descurce mai bine într-o situaţie ca pandemia actuală.

Refugiu pe valuri

Proiectanţii de iahturi n-au pierdut astfel ocazia să gândească modele pentru clienţii care vor să se ştie în siguranţă, scrie The Telegraph.

Unii superbogaţi vor să aibă două iahturi, unul pe care să-l ţină în America şi unul în Europa, ca să fie pregătiţi în caz de altă pandemie, explică proiectantul olandez de astfel de vase Vripack. Cele mai populare iahturi ale firmei sunt cele cu lungimea de 50 de metri, cu finisaje de lux, cum ar fi Krosgard 50, prevăzut şi cu două bărci mici, care permit explorarea mai îndeaproape a unor obiective.

Pe lângă capacitatea de izolare, unii caută nave care să le permită să se aventureze în locuri în care se ajunge mai greu, cum ar fi printre gheţuri, şi care să le permită să se relaxeze la spa după o zi la schi în locuri în care ajung doar cu elicopterul.

Există soluţii şi pentru cei care nu vor neapărat să ajungă în locuri îndepărtate, ci caută mai degrabă o ambarcaţiune pe care să poată rezista fără contact cu restul lumii cât mai mult, acest lucru necesitând capacitate mare de stocare de alimente şi combustibil precum şi un consum de combustibil cât mai mic. Acest din urmă deziderat încearcă să-l rezolve americanii de la Radyca, care propun un iaht cu sistem de propulsie hibridă şi autonomie mare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.