Ce spun asigurătorii despre taxa pe care ar urma să o plătească?

Autor: Mircea Nica Postat la 21 septembrie 2023 22 afişări

mpaniile de asigurări, dar şi brokerii în asigurări nu sunt îngrijoraţi de noul impozit stabilit prin modificările fiscale ale Guvernului, respectiv 1% din cifra de afaceri, susţinând că această taxă nu are potenţialul de a afecta companiile de asigurări, au spus surse din piaţă pentru ZF.

Ce spun asigurătorii despre taxa pe care ar urma să o plătească?

Companiile de asigurări, dar şi brokerii în asigurări nu sunt îngrijoraţi de noul impozit stabilit prin modificările fiscale ale Guvernului, respectiv 1% din cifra de afaceri, susţinând că această taxă nu are potenţialul de a afecta companiile de asigurări, au spus surse din piaţă pentru ZF.

În acelaşi timp, din perspectiva asigurătorilor, momentan modificările sunt analizate, dar având în vedere că nu vor afecta companiile de asigurări la prima vedere, nu există motiv de îngrijorare, au spus aceleaşi surse pentru ZF.

 Din punctul de vedere al brokerilor, Viorel Vasile, CEO al Safety Broker, a explicat pentru ZF că în industria de brokeraj a asigurărilor, companiile în general au avut profit şi nu există motiv de îngrijorare din punct de vedere al taxei.î

 Ministerul Finanţelor a publicat proiectul oficial de măsuri fiscal-bugetare, aflat în dezbatere, iar printre creşterile de taxe şi taxele noi se regăseşte şi un impozit pe cifra de afaceri a companiilor, inclusiv a companiilor de asigurări şi companiilor de brokeraj în asigurări.

„Contribuabilii (...) care înregistrează în anul precedent o cifră de afaceri de peste 50.000.000 euro, şi care în anul de calcul determină un impozit pe profit, cumulat de la începutul anului fiscal/anului fiscal modificat până la sfârşitul trimestrului/anului de calcul, mai mic decât impozitul minim pe cifra de afaceri (...), sunt obligaţi la plata impozitului pe profit la nivelul impozitului minim pe cifra de afaceri, se arată în proiectul de lege.

De-a lungul ultimilor ani, industria asigurărilor a avut de a face cu două mari falimente, respectiv City Insurance şi Euroins, dintre care falimentul Euroins încă nu a apucat să îşi arate pe deplin colţii, dar a afectat preţul poliţelor RCA şi a adus contribuţii mărite la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) pentru a-şi putea îndestula soldul în vederea efectuării plăţilor în baza dosarelor de daună care vin pe bandă rulantă atât de la City Insurance, cât şi de la Euroins

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.