CE si FMI vor procesa rapid cererea de activare a ajutorului pentru Grecia

Postat la 23 aprilie 2010 8 afişări

Comisia Europeana va procesa rapid cererea Greciei de activare a mecanismului de sprijin financiar stabilit de membrii Uniunii Europene (UE) si Fondul Monetar International (FMI), potrivit unui purtator de cuvant al CE, iar FMI a anuntat ca va actiona intr-o maniera similara.

"Totul va fi procesat rapid si eficient. Nu anticipam vreun obstacol. Situatia a fost deja evaluata de membrii Eurogroup", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Afaceri Economice, Amadeu Altafaj.

El a mentionat ca CE trebuie sa emita un aviz asupra necesitatii activarii programului de ajutor, dupa discutii cu Banca Centrala Europeana. Activarea propriu-zisa a mecanismului va trebui decisa, insa, de Eurogroup.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Grecia,
UE,
criza,
buget,
FMI,
ajutor,
activare
/actualitate/ce-si-fmi-vor-procesa-rapid-cererea-de-activare-a-ajutorului-pentru-grecia-6039792
6039792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.