Ce se întâmplă la centrala Fukushima la 12 ani de la tripla topire a reactoarelor? Japonia se pregăteşte să elibereze în mare o cantitate masivă de apă uzată radioactivă tratată

Postat la 10 martie 2023 85 afişări

Ce se întâmplă la centrala Fukushima la 12 ani de la tripla topire a reactoarelor? Japonia se pregăteşte să elibereze în mare o cantitate masivă de apă uzată radioactivă tratată

Japonia se pregăteşte să elibereze în mare o cantitate masivă de apă uzată radioactivă tratată.

Oficialii japonezi spun că eliberarea este inevitabilă şi ar trebui să înceapă în curând.

La 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9,0 a declanşat un tsunami masiv care a distrus sistemele de alimentare cu energie electrică şi de răcire ale centralei.

La doisprezece ani de la tripla topire a reactoarelor de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, Japonia se pregăteşte să elibereze în mare o cantitate masivă de apă uzată radioactivă tratată.

Oficialii japonezi spun că eliberarea este inevitabilă şi ar trebui să înceapă în curând. Tratarea apelor uzate reprezintă o provocare mai puţin importantă decât sarcina descurajantă de dezafectare a centralei. Acest proces abia a progresat, iar îndepărtarea combustibilului nuclear topit nici măcar nu a început. Associated Press a vizitat recent centrala.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
centrala,
eliberare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.