Ce salariu uriaş are şeful unei multinaţionale cu afaceri importante şi în România. Acesta a depăşit cel mai bine plătit bancher al Americii

Postat la 14 februarie 2024 1561 afişări

Ce salariu uriaş are şeful unei multinaţionale cu afaceri importante şi în România. Acesta a depăşit cel mai bine plătit bancher al Americii

Nick O'Kane, şeful Departamentului de Mărfuri şi Pieţe Globale din cadrul băncii australiene Macquarie, a câştigat în 2023 un salariu de 37,6 milioane de dolari, eclipsându-l pe Jamie Dimon, cel mai important bancher din America. Dimon, care se află la conducerea JP Morgan, a băgat în buzunar în 2023 un salariu de 34 milioane de dolari. Macquarie a cumpărat operaţiunile CEZ din România în 2020 pentru un miliard de euro, scrie Bloomberg.

În ciuda performanţelor sale în cadrul Macquarie şi a carierei de 28 de ani pe care O'Kane a construit-o, bancherul şi-a anunţat retragerea din bancă, postul său fiind preluat de Simon Wright, care lucrează pentru bancă de 30 de ani şi care se va alătura comitetului executiv de la 1 aprilie.

Schimbarea are loc în contextul în care Macquarie a înregistrat un profit „substanţial mai mic” la final de 2023, comparat cu anul anterior. În ceea ce priveşte retragerea, O'Kane a invocat o serie de de motive personale.

 „Plecarea sa este neaşteptată. Acţiunile noastre au scăzut cu 2%, după anunţarea retragerii, chiar dacă sectorul bancar este în creştere. Evident, piaţa i-a recunoscut şi respectat valoarea”, Jamie Hannah, director al investiţiilor şi pieţelor de capital la Van Eck din Sydney, care deţine acţiuni Macquarie.

Macquarie a intrat pe piaţa americană a gazelor naturale în 2005, prin achiziţia Cook Inlet Energy Supply, iar în 2009 a achiziţionat platforma de tranzacţionare a gazelor naturale a Constellation Energy. O'Kane a construit apoi un sistem de contracte de închiriere care viza reţelele de transport de gaze şi energie, făcând din Macquarie cel mai puternic jucător de pe piaţa americană, potrivit The Millionaire's Factory, o istorie a Macquarie realizată de Chris Wright şi Joyce Moullakis, publicată anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancheri,
america,
castigare,
cez,
detinere,
finante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.