Ce pretenţii salariale au tinerii care vin la târgurile de joburi: peste 1.000 de lei net pentru joburi part time şi până la 3.000 de lei net pentru un program de 8 ore în IT

Autor: Miruna Diaconu Postat la 29 octombrie 2019 222 afişări

Ce pretenţii salariale au tinerii care vin la târgurile de joburi: peste 1.000 de lei net pentru joburi part time şi până la 3.000 de lei net pentru un program de 8 ore în IT

Mii de oameni, studenţi, absolvenţi sau persoane cu experienţă în câmpul muncii,  au vizitat la sfârşitul săptămâii trecute, târgul de cariere “Angajatori de top” în cadrul căruia au fost prezente standurile a 130 de companii. Încă de la primele ore ale târgului, sute de candidaţi erau deja prezenţi în cadrul evenimentului, la intrare existau deja cozi, iar înăuntru era multă agitaţie.

“Este a 3-a ediţie a târgului la care vin, prima dată am venit din curiozitate. Am aplicat la joburi din mai multe domenii. Sunt implicată în două proiecte de antreprenoriat şi îmi caut un job part-time, dar salariul să fie peste 1.000 de lei şi să inclusă şi un pachet de beneficii, precum bonuri de masă, asigurare de sănătate privată şi abonamente la diferite servicii”, a spus Alexandra, 23 de ani, absolventă a facultăţii de marketing în cadrul Universităţii din Bucureşti. Ea a fost prezentă vineri la târgul de cariere “Angajatori de top” organizat de firma cu activităţi în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions, la Sala Palatului.

Dacă unii candidaţi au revenit chiar şi a 5-a oară la târg, alţii au venit pentru prima dată din curiozitatea de a vedea cum arată un astfel de eveniment. “E o oportunitate să cunosc foarte multe medii şi am ocazia să văd care job mi se potriveşte. Am participat la acest eveniment ca să studiez piaţa”, spune Elena, 19 ani, studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti. Ea era prezentă în cadrul evenimentului pentru a căuta un job temporar cu program part-time, dar şi pentru a “studia piaţa”, astfel încât după facultate să se poată orienta către domeniul care i se potriveşte.

Simona, 23 ani, absolventă  a Facultăţii de Electronică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica, a venit la târg, fiind interesată doar de joburile din domeniul IT. “Am participat la patru sau cinci ediţii ale târgului şi am revenit pentru că atunci când am participat la ediţiile trecute eram studentă. Pe perioada studenţiei am venit pentru practică sau internship-uri dar acum am terminat facultatea şi îmi caut un job cu normă întreagă. Nu aş fi dispusă să îmi caut un job în alt domeniu”, a spus ea, adăugând că stabilitatea, seriozitatea şi un salariu bun sunt lucrurile pe care le caută la un viitor job. Ea a mai spus că, fiind junior în domeniu, se aşteaptă la un salariu de cel puţin 3000 de lei, oferindu-i-se cursuri de limbă şi programare, dar şi training care să o ajute să avanseze.

Andreea, 26 ani, absolventă a facultăţii de farmacie, prezentă la târg, a spus că farmaciştii câştigă prea puţin pentru valoarea pe care o au, aşa că ar fi dispusă să se reorienteze către un alt domeniu dacă angajatorul i-ar oferi un pachet salarial atractiv.

Câţiva dintre candidaţii prezenţi la târg fără experienţă în câmpul muncii au declarat că atunci când vine vorba de un job în domeniul în care vor să activeze, salariul nu mai este un criteriu atât de important, pentru ei contând mai mult posibilitatea de a acumula experienţă şi de a se dezvolta din punct de vedere profesional.

“Scopul meu este să prind cât mai multă experienţă pentru că nu am deloc experienţă. Vreau să învăţ cât mai multe, să mă dezvolt profesional. Momentan nu mă interesează salariul, ci doar să capăt experienţă. Aş fi deschisă şi pentru  job-uri din alte domenii. Pentru a schimba domeniul  m-ar motiva  posibilitatea de a mă dezvolta în cadrul companiei şi un salariu mare”, a spus  Cristina, absolventă a Facultăţii de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice, care a mai adăugat că este pentru prima datp la acest târg şi caută un job în contabilitate.

În privinţa salariului, candidaţii îşi doresc să câştige la un job cu program part-time cel puţin 1000 de lei, pe când la unul full-time, salariul ar trebui să înceapă de la 2000 de lei, iar pentru juniorii din IT, ei îşi doresc să câştige la un job în domeniu cel puţin 3000 de lei.

În cadrul târgului de joburi “ Angajatori de top” au participat peste 130 de companii, care au pus la dispoziţia candidaţilor  în jur de 6.000 de oportunităţi de carieră  pentru orice nivel de experienţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
locuri de munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.