Ce legătură e între ceasul deşteptător şi kilogramele în plus

Postat la 24 iulie 2012 56 afişări

Cercetătorii au descoperit că femeile şi bărbaţii care au folosit un ceas deşteptător pentru a se trezi devreme în timpul săptămânii, dereglând astfel ceasul natural al organismului, iar apoi au dormit mai mult în weekend sau în zilele libere, erau predispuşi să aibă un indice de greutate mai ridicat, se arată într-un studiu publicat în jurnalul “Current Biology”.

"Cei mai mulţi dintre noi trebuie să trăim în funcţie de normele şi regulile impuse de societate, iar aceasta presupune să ne trezim dimineaţa devreme şi să mergem la muncă. Toţi suntem diferiţi când vine vorba de cantitatea de somn de care avem nevoie", susţine dr. Stan Goldstein, şeful Clinicii de Consultanţă BUPA, Australia, furnizor de asigurări private de sănătate.

Cercetătorii din Europa au descoperit că nu doar numărul de ore dormite influenţează greutatea, ci şi momentul culcării sau trezirii. Munca şi îndatoririle sociale sunt dăunătoare pentru că întrerup ceasul natural al organismului, cunoscut drept ceasul circadian. Un nou termen apărut pentru a descrie acest fenomen este Oboseala socială. Ceasul circadian este important în reglarea metabolismului, iar întreruperea lui poate contribui la apariţia problemelor legate de greutate, susţin cercetătorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sttinta,
somn,
oboseala,
greutate
/actualitate/ce-legatura-e-intre-ceasul-desteptator-si-kilogramele-in-plus-9899301
9899301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.