Ce lecţii pot învăţa autorităţile române de la ţările care şi-au adaptat sistemele educaţionale pe timp de pandemie. O ţară vecină cu noi este pe lista de exemple pozitive

Autor: Ioana Matei Postat la 06 august 2020 135 afişări

Ce lecţii pot învăţa autorităţile române de la ţările care şi-au adaptat sistemele educaţionale pe timp de pandemie. O ţară vecină cu noi este pe lista de exemple pozitive

Discuţiile despre reînceperea anului şcolar sunt din ce în ce mai intense şi pe plan local, dar şi la nivel internaţional. Câteva dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii din punctul de vedere al sistemelor educaţionale, au luat câteva decizii care pot servi de exemplu în acest sens, potrivit unui raport al Centrului Naţional Axat pe Educaţie şi Economie (NCEE).

Singapore

Oraşul-stat a trebuit să ia o decizie referitoare la modul în care se vor desfăşura cursurile pentru elevi la epidemia anterioară, SARS, care s-a întâmplat în 2005. În fiecare an lecţiile se desfăşoară în regim remote timp de o săptămână doar ca antrenament.

Polonia

Un repertoriu denumit Scholaris are aproximativ 28.000 de resurse digitale pentru a-i ajuta pe profesori să construiască lecţii interactive. Câteva dintre resurse sunt oferite de universităţi şi muzee.

Estonia

Există o linie tip hotline pentru sfaturi în materie de tehnologie educaţională.

China

Profesori experimentaţi înregistrează materiale video pentru elevii de şcoală primară.

Elveţia

Aproximativ două treimi dintre tinerii primesc educaţie vocaţională - astfel că stagiile de ucenicie reprezintă cheia. COVID-19 a închis câteva dintre locurile unde studenţii se pregătesc. Astfel că Guvernul investeşte mai mulţi bani în susţinerea acestor stagii de ucenicie.

Canada

Provincia Ontario se axează pe şcoala de vară pentru a-i ajuta pe studenţi să recupereze o parte din timpul pierdut.

Organizaţia care a realizat studiul concluzionează: „Continuarea acestei urgenţe ar putea accelera integrarea tehnologiei în procesele de învăţare şi de predare, iar promovarea ideii organizării eficiente a învăţării în cadre diferite, în şi în afara tradiţionalelor clădiri de şocoală, în modalităţi diferite pentru diferiţi studenţi.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.