Ce efecte va avea listarea Fondului Proprietatea la bursa din Varsovia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 iulie 2011 26 afişări

"Listarea Fondului Proprietatea pe o piata mai lichida va avea ca rezultat cel mai probabil un discount mai mic fata de valoarea activului nominal, avand in vedere ca actiunile FP se tranzactioneaza acum cu circa 50% in minus fata de aceasta", afirma analistii BCR despre decizia de listare a Fondului la bursa din Varsovia, prevazuta pentru primul trimestru din 2012.

Grzegorz Konieczny, manager de fond al FP si reprezentantul Franklin Templeton, considera ca listarea la bursa din Varsovia ofera "vizibilitate internationala sporita si acces simplificat pentru o baza diversificata de investitori institutionali cu perspectiva pe termen lung, cum ar fi fondurile de pensii".

"Credem cu tarie ca listarea secundara propusa poate genera cerere suplimentara pentru actiunile Fondului si poate avea un impact pozitiv asupra discountului fata de valoarea unitara a activului net din prezent. Speram ca actionarii vor sustine recomandarea noastra la adunarea generala a actionarilor ce va avea loc in septembrie sau octombrie 2011", afirma Konieczny.

Singurul care n-ar mai avea de castigat e statul, avand in vedere ca la preturile curente, Franklin Templeton estimeaza ca participatia statului (25,24%) se va epuiza pana la sfarsitul anului in urma cedarii actiunilor catre proprietarii pentru care a fost creat Fondul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-efecte-va-avea-listarea-fondului-proprietatea-la-bursa-din-varsovia-8474524
8474524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.