Ce companii aeriene locale au făcut comenzi pentru avioane Boeing 737 MAX 8, modelul nou care s-a prăbuşit în Etiopia

Postat la 11 martie 2019 162 afişări

Boeing 737 MAX 8, cel mai nou model al producătorului american de avioane, care a fost implicat în tragedia din Etiopia, ar urma să intre din acest an şi în flota companiei aeriene low-cost Blue Air iar din 2023 în flota companiei de stat Tarom.

Ce companii aeriene locale au făcut comenzi pentru avioane Boeing 737 MAX 8, modelul nou care s-a prăbuşit în Etiopia

În 2017, Blue Air, al doilea jucător de pe piaţa aeriană, a făcut o comandă de şase  avioane Boeing, modelul 737 MAX 8, şi anunţa că va închiria alte şase avioane de acelaşi model, în unul din cele mai mari contract semnate pe piaţa locală în acel an.

 

“În iulie va  intra în flota noastră primul Boeing 737 MAX 8 iar în septembrie cel de-al doilea. În fiecare an vom mări flota cu două avioane de acest tip, avem deja echipaje tehnice trimise la pregătire, ulterior vom trimite şi piloţii. Cauzele prăbuşirii (avionului din Etiopia-n.red) nu sunt cunoscute, nu avem de ce să renunţăm la acest contract”, a spus pentru ZF Gheorghe Răcaru, director de strategie al companiei aeriene Blue Air.

 

Contractul semnat de Blue Air în 2017 pentru achiziţia modelului Boeing 737 MAX 8 a reprezentat cea mai importantă achiziţie de aronave în care a fost implicat un operator local în ultimii ani, valoarea tranzacţiei fiind estimată la peste 600 de milioane de dolari (plata se va face prin leasing financiar).

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avioane,
model,
boeing,
etiopia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.