Ce-ai omorât omorât rămâne

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 martie 2012 34 afişări

Europarlamentarul Monica Macovei a obţinut, în cele din urmă, votarea în Camera Deputaţilor a proiectului de lege care prevede ca infracţiunile de omor şi infracţiunile cu intenţie care au ca urmare moartea victimei să nu se mai prescrie.

Legea se aplică şi faptelor care nu au fost prescrise înainte de intrarea noii legi în vigoare. România se va alinia astfel ţărilor unde omorul nu are termen de prescripţie: SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Austria, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Estonia, Cipru sau Japonia.

Proiectul, depus în urmă cu mai bine de un an de Sever Voinescu (PDL), a fost însuşit şi de Mădălin Voicu (PSD) şi Ovidiu Gant (grupul minorităţilor). Insistenţa în direcţia adoptării legii a fost văzută, de-a lungul vremii, ca o încercare a PDL de a presa lucrurile spre o eventuală judecare a lui Ion Iliescu pentru morţii de la Revoluţia din 1989.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-ai-omorat-omorat-ramane-9368134
9368134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.