Ce aduce programul social dedicat copiilor dislexici

Postat la 21 aprilie 2010 40 afişări

OMV lanseaza „OMV Move & Help – Mergi mai departe citind”, primul program social din Romania dedicat copiilor dislexici, prin derularea unor proiecte educationale in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Copii Dislexici. Parte a initiativei internationale „OMV Move & Help”, programul urmareste informarea cu privire la dislexie in Romania si sustine accesul egal la educatie al copiilor afectati de aceasta tulburare de invatare.

In cadrul programului, OMV si Asociatia Romana pentru Copii Dislexici lanseaza www.dislexic.ro, primul portal din Romania care cuprinde informatii utile si avizate de specialisti despre dislexie. In Romania, numarul specialistilor in domeniu este extrem de redus si exista o singura scoala, la Targu Mures, unde copiii afectati de dislexie beneficiaza de un program de invatare adaptat nevoilor lor specifice. De aceea, cu sprijinul OMV, a fost reeditat indrumatorul de specialitate "Eu citesc mai bine!", realizat de un colectiv de autori din Targu Mures, membri ai Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici. Atat portalul cat si manualul de specialitate vin in intampinarea parintilor, dascalilor si specialistilor care doresc sa se informeze despre dislexie si reprezinta o sursa importanta de initiere in domeniul tratarii acestei tulburari de invatare.

In plus, pentru a sustine cauza copiilor dislexici din Romania, OMV organizeaza o campanie de strangere de fonduri in toate statiile din tara, sub sloganul "Mergi mai departe citind". In perioada 15 aprilie - 15 iunie 2010, clientii si publicul larg pot sa achizitioneze cartile postale OMV Move & Help, care ilustreaza desene realizate de copiii de la scoala din Targu Mures. Beneficiile rezultate din vanzarea celor patru modele de carti postale vor fi donate Asociatiei Romane pentru Copii Dislexici.

"Suntem convinsi ca aceasta initiativa educationala va contribui la sustinerea unei categorii de copii defavorizata in Romania, cei cu dislexie, si apreciem eforturile derulate pana acum de Asociatie, singura de profil din Romania. Ne bucuram ca putem veni in sprijinul acestor copii si invitam publicul larg sa sustina alaturi de noi aceasta initiativa", a declarat Rainer Schlang, Membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Marketing.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
camapanie,
program,
copii,
dislexie,
OMV Move & Help
/actualitate/ce-aduce-programul-social-dedicat-copiilor-dislexici-5995353
5995353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.