Ce a decis Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, în legătură cu dizolvarea Parlamentului

Postat la 08 iunie 2019 47 afişări

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a anunţat sâmbătă că nu va semna momentan decretul de dizolvare a Parlamentului şi va organiza luni o serie de consultări cu fracţiunile parlamentare, relatează site-ul deschide.md.

Ce a decis Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, în legătură cu dizolvarea Parlamentului

„Conform Constituţiei, preşedintele poate dizolva Parlamentul doar după consultarea fracţiunilor. Nici o lege nu mă obligă să dizolv azi Parlamentul. Nu voi semna azi decretul. În funcţie de situaţie, luni voi invita pentru consultări fracţiunile, aşa cum prevede Constituţia. Ştiu că este decizia CCM care obligă Preşedintele să dizolve Legislativul. Partidele pot să mai negocieze, poate azi vor găsi compromis”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, deputaţii Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, au convocat o şedinţă a Parlamentului sâmbătă, la ora 12.30.

„Azi şedinţă a Parlamentului la 12:30. Participă deputaţii ACUM şi PSRM”, a anunţat deputatul ACUM, Radu Marian, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.