PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituţională OUG privind alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene

Postat la 07 iunie 2019 31 afişări

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a cerut, vineri, Avocatului Poporului să sesizeze la CCR Ordonanţa de Urgenţă 40 a Guvernului, privind alegerea preşedinţiilor de Consilii Judeţene prin vot direct, pentru că acest demers încalcă grav prevederile Constituţiei.

PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituţională OUG privind alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene

„Pesedismul nu a murit. Dovada cea mai evidentă în continuare, pesedismul continuă să conducă în instituţiile statului este Ordonanţa 40 dată de Guvernul Dăncilă pentru modificarea modalităţii de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene şi aşteptăm ca pesedismul să dispară şi de la instituţia Avocatului Poporului.”, a declarat Ionel Dancă.

Ionel Dancă a adăugat că Guvernul Dăncilă „nu a înţeles nimic din votul românilor din 26 mai”, privind exprimarea masivă împotriva Ordonanţelor de Urgenţă.

„Prin această ordonanţă, Ordonanţa 40, Guvernul Dăncilă a arătat că nu a înţeles nimic din votul românilor din 26 mai, care s-au exprimat în mod masiv împotriva Ordonanţelor de Urgenţă şi mai ales împotriva Ordonanţelor de Urgenţă care în actualul context nu pot fi sesizate la Curtea Constituţională, nu pot avea un control de constituţionalitate, decât prin intermediul Avocatului Poporului.”, a adăugat Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL a cerut Avocatului Poporului „să-şi întoarcă privirea şi spre popor” şi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa 40.

„Acum, Avocatul Poporului, având în vedere că principalul său client este la puşcărie, Liviu Dragnea, aşteptăm şă-şi întoarcă privirea şi spre popor, acela pe care ar trebui să îl reprezinte de fapt şi pentru care în aceşti ani l-a uitat complet. Cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această Ordonanţă pentru că nu se justifică în nici un fel urgenţa unui astfel de act normativ şi de asemenea demers încalcă grav prevederile Constituţiei, pentru că în Constituţie preşedinţii Consiliilor Judeţene nu sunt autoritaţi publice cu rang constituţionali.”, a mai spus Dancă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
popor,
avocat,
avocatul poporului,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.