CC: Modificările la Statutul cadrelor militare sunt constituţionale

Postat la 22 mai 2013 33 afişări

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că sunt constituţionale modificările la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, aduse după ce actul normativ a fost trimis de preşedinte pentru reexaminare, respingând astfel sesizarea PDL.

CC: Modificările la Statutul cadrelor militare sunt constituţionale

 Judecătorii Curţii Constituţionale au respins sesizarea în cazul Legii pentru modificarea şi completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care senatorii PDL au reclamat depăşirea cadrului cererii de reexaminare formulată de şeful statului.

Senatorii PDL au atacat în aprilie la Curtea Constituţională modificările la Legea privind statutul cadrelor militare adoptate în şedinţa Senatului din 9 aprilie.

Potrivit democrat liberalilor, legea adoptată depăşeşte cadrul cererii de reexaminare formulată de şeful statului şi dezbătută în cele două Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconformă cu prevederile articolului 77 alin. (2) din Constituţie şi cu toată jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Democrat-liberalii au menţionat că parlamentarii puterii au adoptat un alineat 2² la art. 86 din această lege, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui, "al cărui conţinut nu are nicio legătură cu conţinutul cererii de reexaminare în cauză".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cc-modificarile-la-statutul-cadrelor-militare-sunt-constitutionale-10893587
10893587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.