Câţi oameni a îmbolnăvit ofiţerul MAI diagnosticat cu noul virus care nu a spus că a fost în Israel

Postat la 16 martie 2020 958 afişări

Câţi oameni a îmbolnăvit ofiţerul MAI diagnosticat cu noul virus care nu a spus că a fost în Israel

Numărul persoanelor care au avut contact cu ofiţerul MAI diagnosticat cu noul COVID-19, care a ascuns iniţial faptul că a fost în Israel, depăşeşte 120, a declarat, luni, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat, luni, la Digi TV, că în acest moment sunt 30 de persoane diagnosticate, care au legătură cu fostul ofiţer MAI, internat la Spitalul Gerota, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacţilor depăşeşte 120. E posibil ca numărul să crească, pentru că având în vedere că noi îi testăm ca şi contacţi, ei sunt asimptomatici la acest moment”, a spus Tătaru.

Tătaru a fost înrebat dacă toate spitalele din ţară au stocurile asigurate, deoarece mulţi medici s-au plâns că nu au materiale sanitare şi echipamente, acesta spunând că la la centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii se vede, în timp real stocul la fiecare dintre spitalele judeţene sau de boli infecţioase, precum şi la nivelul DSP-urilor.

„Odată cu instituirea stării de urgenţă ne dă posibilitatea ca aceste stocuri să fie reîncărcate, pentru că nu mai avem acea perioadă lungă de 45 de zile pentru a putea face achiziţii. Putem face achiziţii directe, iar atât la nivelul MAE, cât şi la nivelul MS se derulează în acest moment achiziţii directe de materiale şi echipament”, a mai spus Tătaru.

Potrivit secretarului de stat în MS, odată semnat decretul privind starea de urgenţă, nu va fi cazul limitării unor drepturi civile în situaţia în care este România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diagnostic,
mai,
ofiter

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.