Au inceput să apară şi oameni care profită de aceasta criză. Un constructor de maşini electrice a devenit cel mai mare producător de măşti sanitare şi dezinfectant

Postat la 15 martie 2020 49481 afişări

Au inceput să apară şi oameni care profită de aceasta criză. Un constructor de maşini electrice a devenit cel mai mare producător de măşti sanitare şi dezinfectant

Constructorul chinez de automobile electrice BYD Co. a anunţat că, în prezent, este cel mai mare producător mondial de măşti sanitare, în condiţiile în care a început producţia în urmă cu aproximativ o lună, scrie Bloomberg.

Potrivit BYD, care numără printre investitorii săi şi pe celebrul Warren Buffett, în prezent compania poate produce cinci milioane de măşti sanitare pe zi şi continuă să îşi extindă capacităţile de producţie.

De asemenea, BYD produce zilnic aproximativ 300.000 de sticle de dezinfectant pentru mâini, potrivit Agerpres.Cererea pentru măşti sanitare şi dezinfectant pentru mâini a crescut exploziv pe măsură ce epidemia de coronavirus s-a extins şi în prezent este considerată drept pandemie de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Principalului organism de planificare economică din China (NDRC), a informat că la data de 22 februarie capacitatea de producţie a Chinei a ajuns la 54,8 milioane măşti pe zi, de 2,8 ori mai mult decât la data de 1 februarie.

Pe măsură ce uzinele din China îşi reiau activitatea, o serie de producători chinezi, inclusiv o subsidiară a grupului Foxconn, compania care asamblează telefoanele Apple, şi-au modificat liniile de producţie pentru a fabrica măşti sanitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
china,
producator,
masini electrice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.