ULTIMA ORĂ: Au fost anunţate noi cazuri de coronavirus in România

Postat la 15 martie 2020 1155 afişări

ULTIMA ORĂ: Au fost anunţate noi cazuri de coronavirus in România

Pe teritoriul României, au fost confirmate până duminică 139 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, informează un comunicat.

Dintre cei 139 de cetăţeni care au contactat virusul, nouă sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Duminică au fost confirmate 16 cazuri noi: 4 cazuri în Bucureşti, 4 în Arad, 3 în Braşov, 2 în Brăila şi câte 1 caz în Constanţa, Teleorman şi Iaşi.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, cu excepţia bărbatului internat la spitalul Victor Babeş, care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
romania,
bucuresti,
cluj napoca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.