Benzina s-a ieftinit la 4,7 lei pe litru, iar plinul a ajuns să coste sub 200

Autor: Mihai Gongoroi Postat la 15 martie 2020 142 afişări

Benzina s-a ieftinit la 4,7 lei pe litru, iar plinul a ajuns să coste sub 200

Scăderea preţului la petrol se resimte acum şi la pompă, benzina scăzând în prezent la 4,7 lei pe litru în Capitală, în timp ce motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară.

Specialiştii spun că preţul la pompă va continua să scadă. „Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat, de ce, pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri producătoare de petrol”, spune Laurian Lungu, analist financiar.

Laurian Lungu apreciază că piaţa va fi inundată de petrol, în condiţiile în care cererea scade, acesta fiind de fapt şocul major. Dar este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”.

Un plin de 40 de litri a ajuns acum să coste sub 200 de lei, cu 15 lei mai puţin decât acum doi ani.

Cea mai ieftină benzină se găseşte în Bacău, la 4,59 lei/litru, iar motorina cea mai ieftină se găseşte în constanţa, cu 4,76 lei/litru.

În Cluj Napoca benzina costă 4,67 lei iar motorina 4,89 lei, iar în Timişoara şi Iaşi benzina costă 4,66 lei/litru. În Constanţa benzina costă 4,64 lei/litru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carburanţi,
preţuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.