Câţi bani le-au oferit ţările europene refugiaţilor să se întoarcă acasă

Autor: Andra Stroe Postat la 17 ianuarie 2018 186 afişări

Câţi bani le-au oferit ţările europene refugiaţilor să se întoarcă acasă

Una dintre soluţiile Uniunii Europene privitoare la fenomenul politico-social reprezentat de criza refugiaţilor, a fost ofertarea acestora cu anumite sume de bani, pentru a se întoarce acasă.

Un raport al Comisiei Europene din 2015 arată că ţara din Uniunea Europeană care a făcut cea mai generoasă ofertă a fost Suedia, care a oferit până la 3050 euro/persoană şi 7620 euro/familie, urmată de Spania şi Marea Britanie, cu 2000 euro, Finlanda - 1500 euro, şi Germania, cu 1000 de euro/persoană.

România, şi alte ţări din Estul Europei - Bulgaria, Lituania sau Slovacia, au oferit printre cele mai mici sume, dar Portugalia a venit cu cea mai mică ofertă, adică 50 euro/persoană, destinaţi cheltuielilor minime din timpul călătoriei.

Au fost însă şi ţări precum Cehia care, chiar dacă nu au oferit niciun fel de sprijin financiar în afară de costul călătoriei, au sprijinit refugiaţii prin diverse programe de asistenţă, implicând cazarea, educaţia, şi chiar împrumuturi pentru eventuale businessuri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.