Câţi bani are Alexandru Rafila. Este şi investitor pe bursă şi are acţiuni la Transgaz şi la Banca Transilvania

Autor: Liviu Popescu Postat la 19 octombrie 2020 337 afişări

Câţi bani are Alexandru Rafila. Este şi investitor pe bursă şi are acţiuni la Transgaz şi la Banca Transilvania

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi cel care va deschide lista candidaţilor din partea PSD pentru Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare, este investitor la bursa de la Bucureşti, arată datele din cea mai recentă declaraţie de avere.

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF, Alexandru Rafila avea 300.000 de lei investiţi în acţiuni Transgaz (TGN), operator al sistemului naţional de transport gaze naturale, şi 120.000 de lei în acţiuni Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România.

Acestea sunt datele valabile pentru 12 iunie 2020, când a fost semnată cea mai recentă declaraţie de avere a lui Rafila din funcţia de şef laborator la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avea 1.000 de acţiuni TGN şi alte 51.000 de acţiuni la TLV.

La 19 octombrie 2020, presupunând că Alexandru Rafila nu a tranzacţionat acţiuni, investiţia sa la Transgaz ar fi de 283.000 de lei, în timp ce în cazul băncii de la Cluj ar fi de circa 118.000 de lei. Cel din urmă calcul ţine cont şi de majorarea de capital cu acţiuni gratuite efectuată de banca de la Cluj, adică 10 acţiuni gratuite la fiecare 100 deţinute. Pe partea de dividende alocate de banca de la Cluj şi presupunând că nu a tranzacţionat acţiuni, Rafila a încasat aproape 6.000 de lei.

Alexandru Rafila, 59 de ani, a absolvit Universtiatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică.

A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministerului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate, potrivit Societăţii Române de Microbilogie.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
transgaz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.