Catalogul celor 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptop sau tabetă, dus la Ministerul Educaţiei/ "Orice elev sărac este absent nemotivat”

Postat la 09 iulie 2020 123 afişări

Catalogul celor 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptop sau tabetă, dus la Ministerul Educaţiei/ "Orice elev sărac este absent nemotivat”

Un catalog supradimensionat, în care au fost trecuţi 900.000 de elevi absenţi pentru că nu au laptopuri sau tablete, a fost dus, joi, la Ministerul Educaţiei, de Declic şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE). „În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat”, spun ei.

Acţiunea Declic şi CNE a avut ca scop să atragă atenţia asupra faptului că sunt 900.000 de elevi care nu au laptopuri, în condiţiile în care în doar două luni reîncepe şcoala, iar Ministerul Educaţiei nu a demarat procedura de achiziţie.

„Dorim să îi amintim doamnei ministru al Educaţiei, Monica Anisie, că dacă nu începe achiziţia de laptopuri pentru şcoală online, le încalcă elevilor dreptul la educaţie. Absenţele din catalogul pe care l-am dus astăzi guvernanţilor sunt realitatea celor 900.000 de elevi fără laptop”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
educatie,
catalog

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.