Cât plătesc românii pentru un revelion într-o ţară exotică

Autor: Ioana Matei Postat la 17 noiembrie 2016 143 afişări

Cât plătesc românii pentru un revelion într-o ţară exotică

Potrivit agenţiei de turism online Paravion, în ultimul an s-a remarcat o creştere semnificativă a numărului de turişti români care doresc să-şi petreacă Anul Nou pe o plajă exotică. În topul preferinţelor pentru Revelion se află destinaţii precum Maldive, Bali, Thailanda şi Dubai, iar bugetul mediu alocat pentru aceste vacanţe ajunge la 1.300 de euro de persoană.

Conform datelor companiei, cererea de oferte pentru vacanţele de Revelion a crescut cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în topul preferinţelor românilor aflându-se în continuare destinaţii europene, precum Amsterdam, Praga sau Berlin. Totodată, numărul celor care solicită sejururi în destinaţii atipice a crescut cu cca. 10% în ultimul an.

Astfel, românii care aleg concedii în destinaţii exotice în locul unui concediu tradiţional sunt reprezentaţi, de regulă, de cupluri, cu vârsta medie de 35 ani. Pentru ei, confortul este cel mai important criteriu în alegerea ofertei potrivite şi optează pentru vacanţe de cel puţin 7 nopţi, cu servicii de demipensiune şi cazare într-un hotel pe plajă.

„Europa, în schimb, datorită tarifelor atractive, atrage mai multe categorii de public - tineri, cupluri, familii, chiar şi seniori, însă durata vacanţei se rezumă la maximum 5 nopţi, cu mic dejun inclus. De altfel, pentru ei, cina de Revelion este opţională”, a declarat Remus Vişan, Director General al Paravion.

În ceea ce priveşte bugetele alocate, reprezentantul companiei afirmă că, pentru vacanţele de pe continent, românii achită în medie 650 euro de persoană, în timp ce ofertele pentru Asia sau Africa depăşesc 1.000 euro de persoană, sumă care include bilete de avion, transferurile de la aeroport-hotel şi retur, dar şi cazarea cu demipensiune sau all inclusive.

 „Până la acest moment, cea mai costisitoare vacanţă de Revelion aleasă de un român a avut o valoare de 2.000 euro/persoană, având destinaţia Bali. Clientul a ales servicii all inclusive la un hotel de 5 stele şi o cazare de 7 zile. Costul a fost achitat integral, iar oferta a fost achiziţionată în luna septembrie pentru 2 persoane”, a afirmat Directorul General al Paravion.

Pe loc secund în topul celor mai scumpe vacanţe se află şi un sejur de 7 zile în Mauritius pentru care s-au achitat 1.800 euro/ persoană, aceasta fiind urmată de o ofertă pentru Maldive – 1.400 euro/persoană pentru 7 zile.

La polul opus, reprezentantul Paravion menţionează vacanţele în Roma cu doar 220 euro/persoană pentru 5 zile, dar şi cele în Praga – 400 euro/persoană şi Barcelona – 550 euro/persoană, tot pentru 5 nopţi de cazare, la un hotel de 3 stele.  

Paravion este cea mai mare agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de Zitec si PayU.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.