BNR: Creşterea consumului a creat mai multe locuri de muncă în străinătate decât în ţară

Postat la 16 noiembrie 2016 88 afişări

Creşterea consumului din ultima perioadă a încurajat mai mult importurile decât producţia internă, astfel că a creat locuri de muncă mai degrabă în străinătate decât în ţară, a transmis conducerea BNR, în deschiderea Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

BNR: Creşterea consumului a creat mai multe locuri de muncă în străinătate decât în ţară

„Păstrarea macrostabilităţii este esenţială, trebuie să avem grijă de echilibrul economniei ca de ochii noştri din cap”, a spus viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Lucian Croitoru.

„Creşterea consumuluui a creat locuri de muncă mai degrabă în alte ţări, importurile crescând mai repede decât exporturile. Producţia internă nu a făcut faţă cererii. Nu suntem împotriva stimulării consumului, dar recomandăm un dozaj în aplicarea măsurilor şi stimulentelor”, a mai spus Lucian Croitoru.

La rândul său, Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, a prezentat strategia „România competitivă”, arătând că puterea de cumpărare a populaţiei poate creşte - conform strategiei - de la 57% din media UE în prezent la 70% din media UE în 2020, numai dacă economia creşte sustenabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.