Cât durează perioada de graţie pentru actuala guvernare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 ianuarie 2013 43 afişări

Faţă de sfârşitul anului 2011, un an întreg de conflicte politice şi trei rânduri de consultări electorale au modificat în bine percepţia cetăţenilor faţă de USL, ceea ce înseamnă că USL beneficiază încă de perioada de graţie de după victoria din alegerile din decembrie anul trecut, reiese dintr-un sondaj IRES realizat la 10 ianuarie.

La întrebarea "Câte procente credeţi că ar avea USL dacă ar fi organizate acum alegeri parlamentare?", s-au înmulţit evident estimările care creditează USL cu peste 50% din voturi. Totuşi, întrebaţi care va fi evoluţia USL în sondaje pe parcursul anului, respondenţii declară acum în proporţie mai mare că USL va scădea (23% în 2011 - 29% în 2013), anticipând o erodare a guvernării.

Majoritatea celor chestionaţi sunt de părere că PDL va scădea în sondaje - 50% (2011) şi 40% (2013). Cât despre UDMR, PRM, UNPR şi PNŢCD, oamenii tind mai degrabă să afirme că acestea vor rămâne la fel în ceea ce priveşte preferinţele reflectate în sondaje.

Peste jumătate dintre cei chestionaţi (51%) cred că liderul USL, Crin Antonescu, are şanse să devină preşedintele României. Peste jumătate cred că numărul parlamentarilor nu va fi redus, iar 68% dintre respondenţi cred că Parlamentul va continua să funcţioneze cu două Camere. Majoritatea respondenţilor (52%) nu cred că în 2013 se va realiza împărţirea pe regiuni a României, dar, comparativ cu 2011, creşte proporţia celor care cred că acest lucru se va produce.

Sondajul a fost realizat realizat la 10 ianuarie prin metoda CATI, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional şi are o marjă de eroare de +/-2,6%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-dureaza-perioada-de-gratie-pentru-actuala-guvernare-10524035
10524035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.