Cât de dependenţi suntem de telefoane? Aproape jumătate dintre tinerii millennials preferă să renunţe la şampon o săptămână decât la smartphone

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 iulie 2018 189 afişări

Cât de dependenţi suntem de telefoane? Aproape jumătate dintre tinerii millennials preferă să renunţe la şampon o săptămână decât la smartphone

Mai mulţi consumatori susţin că ar renunţa o săptămână la multe dintre lucrurile necesare vieţii lor, în loc să renunţe la smartphone. Unii chiar aleg o igienă precară în favoarea telefonului, potrivit Business Insider.

Un procent de 41% dintre tinerii din generaţia millennials, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, susţin că ar prefera să renunţe la şampon pentru o săptămână în loc să renunţe la smartphone o săptămână, potrivit unui sondaj condus de serviciul telefonic pe bază de aplicaţie – Visible. Toţi cei 1.180 de respondenţi deţineau un telefon mobil.

Chiar dacă aceste date statistice par interesante, acestea ridică problema dependenţei de telefoane care afectează pe toată lumea, de la companii şi până la adulţi sau adolescenţi.

În timp ce unii susţin că este responsabilitatea producătorilor să controleze această dependenţă, mulţi susţin că este responsabilitatea fiecăruia să îşi controleze nevoia sau dependenţa de device-uri.

În cadrul sondajului, un număr similar de respondenţi (54%) au susţinut că ar renunţa la filme şi televizor pentru o lună, în timp ce 28% susţin că ar renunţa la animalul lor de companie pentru o săptămână. În acelaşi timp, un procent de 23% îşi aleg telefonul înaintea cofeinei, iar 17% aleg să îşi dea chiar şi periuţa de dinţi pentru o săptămână în loc să renunţe la telefon.

Ţinând cont de capabilităţile unui smartphone în ziua de astăzi, nu este o surpriză majoră că mulţi consumatori prioritizează smartphone-ul mai mult decât o făceau în urmă cu un deceniu. Însă aceste rezultate – în special cele cu privire la comportamente pe care le învăţăm şi dezvoltăm la o vârstă fragedă – sunt o radiografie interesantă a modului în care privesc tinerii, ce au crescut cu astfel de device-uri mai mult de două treimi din viaţă, nevoia unui telefon mobil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renuntare,
smartphone,
tineri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.