Iohannis, atac la Guvern la ambasada SUA: E nevoie de o guvernare care să respecte statul de drept/ Klemm: Vom aplauda consolidarea instituţiilor democratice, inclusiv un sistem judiciar independent

Autor: Ana Petrescu Postat la 01 iulie 2018 70 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei la ambasada SUA, că pentru a putea consolida parteneriatul cu Statele Unite, România trebuie să aibă stabilitate şi o guvernare transparentă care să respecte statul de drept.

"Sunt convins că preşedinţia Consiliului UE va prezenta o oportunitate deosebită pentru promovarea parteneriatului transatlantic. Doresc să asigur partenerul nostru strategic că sunt ferm angajat ca ţara noastră să rămână acelaşi actor implicat, responsabil şi stabil. Cooperarea dintre România şi SUA în plan politic, militar şi de Securitate au ajuns la un nivel exceptional. Încurajăm consolidarea dimesniunii economice, inclusiv prin investiţii, în domenii precum cel energetic, însă ca acest obiectiv să fie posibil, avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiţiei puternic, independent, o guvernare transparentă şi responsabilă care chiar respectă statul de drept. Toate acestea nu reprezintă o opţiune, ci singura cale pentru o Românie puternică, un partener strategic. Veţi găsi mereu în România un aliat, un partener şi un prieten pe care vă puteţi baza", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
GUVERN,
SUA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.